Instagram, kullanıcıların istenmeyen kişilerle etkileşime girmesinin önüne geçmek için “sınırlı etkileşimler” ismini verdiği bir özellik tanıtmıştı. Bu özellik, belli insanların mesaj gönderme, etiketleme, yorum yapma gibi yollarla sizle etkileşime geçmesini engelliyordu. Özellikle taciz seviyesine ulaşan durumlarda çok etkiliydi.
Fakat bu özellik sadece sizi yakınlarda takip eden veya takip etmeyen kişilerle sınırlıydı. Yani uzun süredir takip eden birine uygulayamıyordunuz. Instagram, nihayet kapsamı genişlettiğini duyurdu. Artık daha fazla kişi sınırlanabilecek.
Yakın arkadaşlar dışındaki herkesi kısıtlayabileceksiniz
Artık Instagram kullanıcıları, yakın arkadaşlarına eklemedikleri herkese kısıtlama getirme şansına sahip olacak. Eğer seçerseniz, yakın arkadaşlar listenizde yer almayan normal takipçileriniz sizinle veya gönderilerinizle etkileşim kuramayacak.
Özelliğin aktif edildiği sayfadaki “Neler sınırlı olacak?” seçeneğinden sınırlamak istediğiniz özellikleri seçebiliyorsunuz. “Çoğu etkileşim” kısmını seçerseniz mesaj gönderme, hikâye yanıtları, etiketler, yorumlar gibi işlevler yakın arkadaşlar dışındaki herkese kapatılıyor. “Bazı etkileşimler”i seçerseniz ise içeriğinize yapılan yeni yorumların ve kısıtladığınız hesaplardan gelen mesajların çoğu siz onaylamadığınız sürece gizleniyor.
Sınırlama özelliği ilk başlarda sadece içerik üreticileri için sunulmuştu. Ancak sonrasında herkese getirilmişti. İyi ki getirilmiş diyebiliriz çünkü siber zorbalardan veya kötü amaçlı kişiler de dahil istenmeyen kişilerden alabileceğiniz mesaj veya yorumların önüne geçebiliyor. Bunu da diğer kullanıcılarla bağlantınızı kesmeden yapabiliyor.
Instagram’ın sınırlı etkileşimler özelliği nasıl kullanılır?
- Adım #1: Instagram’ı açın.
- Adım #2: Ayarlar bölümüne gidin.
- Adım #3: Açılan sayfadaki “Başkalarının seninle etkileşimleri” kısmından “Sınırlı etkileşimler” bölümüne girin.
- Adım #4: Nelerle sınırlı olacağını, kimlere sınırlayacağınızı ve ne zaman kapatma hatıratması alacağınızı seçin.
- Adım #5: “Sınırları Aç” kısmına basın ve özelliği kullanmaya başlayın.